Обявен е „Оранжев код“ за опасно горещо време за област Ловеч

Обявен е  „Оранжев код“ за опасно горещо време, с максимални температури до 38ºС ÷ 41ºС и висок индекс (червен) за пожароопасност за части от територията на област Ловеч.

През изтеклото денонощие, в областта са регистрирани 9 произшествия без преки материални щети:
В 07.48ч. служители на РСПБЗН – Ловеч са реагирали на сигнал за запалена суха трева и стара овощна градина в землището на с. Пресяка. Изгорели около 150 дка.
В 07.58ч. РСПБЗН – Ловеч е реагирала на сигнал за самокатастрофирал лек автомобил.
В 11.08ч. огнеборци от РСПБЗН – Ловеч са посетили сигнал за запалена суха трева и стърнище в землището на с. Дъбрава. Изгорели около 5 дка.
В 11.26ч. РСПБЗН – Луковит е реагирала на сигнал за запалена суха трева в землището на с. Дерманци. Изгорели около 20 дка. Спасени са 4 сгради.
В 11.55ч. РСПБЗН – Ловеч е реагирала на сигнал за запалена суха трева в „Северна индустриална зона“. Изгорели около 50м2.
В 15.47ч. служители на УПБЗН – Угърчин са получили сигнал за запалени битови отпадъци на нерегламентирано сметище. Спасени са 4 кошера, 1дка овощна градина и 2 сгради.
В 17.23ч. огнеборци от РСПБЗН – Луковит са посетили сигнал за запалена суха трева на ул.„Св.Св. Кирил и Методий“. Изгорели около 2,5 дка. Спасена е 1 сграда.
В 17.43ч. служители на РСПБЗН – Луковит са реагирали на сигнал за запалени отпадъци на нерегламентирано сметище в землището на с. Дерманци.
В 22.12ч. в РСПБЗН – Луковит е получен сигнал за запалена суха трева в землището на с. Петревене. Изгорели около 5 дка.

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Back to top button