Окръжен съд Ловеч заседава по делото срещу Директора на РЗОК

Окръжен съд Ловеч ще  заседава по делото срещу Директора на Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/-Ловеч на 14.03.2022 г, , съобщиха от пресцентъра за Троян експрес и областта.

Според обвинителния акт на 18.09.2017 г. в гр. Ловеч, при условията на продължаващо престъпление, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – директор на Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/-Ловеч, той е сключил договори за оказване на болнична помощ по клинични пътеки и за извършване на амбулаторни процедури, с което ощетил бюджета на НЗОК с общо 1 963 414,88 лв..

Държавното обвинение посочва и че са нанесени и неимуществени вреди, изразяващи се в увреждане на нормалното функциониране на НЗОК и в частност на РЗОК-Ловеч и държавния бюджет, които са лимитирани за съответните години, уронване авторитета на институцията, ангажирана с общественото здраве, подкопаване на доверието на гражданите спрямо държавните институции и спрямо точното изпълнение на задълженията на длъжностните лица, като случая е особено тежък.

По делото предстоят разпити на свидетели.

Back to top button