ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч ще отбележи своя патронен празник

На 23 април ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч ще отбележи своя патронен празник. В сложната обстановка на дистанционно обучение над 130 ученици от всички класове взеха участие в обявените  конкурси, посветени на училището.   Следвайки заветите на своя патрон, да учат и творят, децата седмици наред създаваха стихотворения, рисунки, макети, презентации и книжки. Поради извънредната епидемична обстановка, дейностите, свързани с отбелязване празника, се извършват по паралелки.

Учениците от 7 „б“ клас издадоха алманах, в който включиха свои наградени творби.

Беше създаден кратък филм, включващ изпълнения на вокалната група на училището, представяне на авторски стихотворения. Включено е обръщение на директора  Милка Аладжова към ученици, учители и родители.

В приветственото слово се казва:

„Продължаваме да пишем историята на ОУ „Христо Никифоров”, да отваряме нови прозорчета към света за жадните детски очи, да вдъхваме вяра в доброто и истината.

Да си учител и ученик в такова училище е чест, призвание, гордост и вълнение.

Посрещаме празника със самочувствие и удовлетворение от постигнатите резултати на състезания, конкурси, олимпиади.Честит празник на всички, които носят частица от духа на ОУ „Христо Никифоров“! И нека пътят на нашето училище продължи да бъде път към знанието, истината и доброто!“

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button