Пътен инцидент, кражба, шофиране след употреба на наркотици

Пътен инцидент, кражба на 120 метра релси, шофиране след употреба на наркотици и  алкохол са инцидентите, които са случили през уикенда в Област Ловеч, съобщават от ОД МВР .

На 02 април около 19:20ч. в с. Петревене, 60-годишен при управление на лек автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал страничен удар с движещия се там товарен автомобил. При инцидента леко е пострадал водачът на товарния автомобил, който е прегледан във ФСМП – Луковит и е освободен. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Съставен е протокол за ПТП.

22-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 2 април около 01:55 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул.«Янтра» в Ловеч след употреба на наркотични вещества. Пробата е направена с техническо средство, което е отчело наличие на метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на около 120 метра железопътни релси и други елементи, в района на с. Златна Панега, извършена в периода от 28 март до 01 април. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

43-годишен от Плевен е задържан в РУ Ловеч, след като на 03 април на път Ловеч-Плевен, при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,09 промила. Пробата е извършена с техническо средство алкотест. По случая е образувано бързо производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.

Back to top button