Пенсионерските клубове в община Троян остават затворени до края на май

Пенсионерските клубове в община Троян остават затворени до края на май. Около това са се обединили кметовете и кметски наместници от общината на среща с кмета Донка Михайлова.

Организирането на масови събития, включени в Културния календар за 2021 г., също се отлага временно и ще бъдат търсени възможни нови дати за провеждането им.

На първата присъствена среща от началото на пандемията била обсъдена и темата за изпълнението на капиталовата програма по селата и започването на предвидените ремонти на уличната мрежа там. За целта са заделени 879 хиляди лева от бюджета на общината.

На срещата Вера Добрева, директор на Дирекция „Анализ, планиране и проекти“ в Община Троян, е посочила възможностите за привличане на средства по селата чрез реализиране на проекти по Плана за възстановяване и развитие на Република България. Михайлова е добавила, че средствата, които се очаква да постъпят в бюджета на общините чрез този план, са от изключителна важност.

България има възможност да получи 13 процента от очакваната сума от 12 милиарда лева в аванс и в рамките на календарната година да се осигури възможност за работа по значими за обществеността цели, допълват от администрацията.

Back to top button