Полицейска операция в Тетевен, РДПБЗН-Ловеч са реагирали на 7 произшествия

Полицейска операция  е проведена на 08 и 09 август на територията на РУ Тетевен. Тя е с цел за подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на общината. Полицаите са проверили 72 МПС и 84 лица, като за установени 24 нарушения са съставили 4 акта по ЗДВП, 5 акта по ЗБЛД и 15 глоби с фиш.

На 10 август около 00.10ч. в Луковит, 32-годишен при управление на мотопед е напуснал пътното платно и е самокатастрофирал. Водачът е прегледан във ФСМП-Луковит, след което е освободен за домашно лечение. Мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол, както и да приеме талон за медицинско изследване на кръвта. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП и работата по случая продължава.

РДПБЗН-Ловеч – през изтеклото денонощие огнеборците от районните служби за пожарна безопасност на територията на областта са реагирали на 7 произшествия, при които няма нанесени преки материални щети. В 5 от случаите се касае за пожари на сухи треви, като са изгорели общо около 40 дка. В 17.00ч. екип на РС ПБЗН Ловеч е реагирал на сигнал за опасно надвиснала ламарина на ул. «Търговска»45, а служители на РС ПБЗН-Ябланица около 22.30ч. са отстранили паднало дърво на пътното платно в местността «Коритна».

 

Back to top button