Полицейски операции на територията на общините Луковит и Троян

Полицейски операции на територията на община Луковит е проведена специализирана операция, с участието на служители от РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 12 населени мeста, проверили са 48 лица и 35 МПС, като за установени нарушения са съставили 8 акта и 10 глоби с фиш.
Троян – на 20 и 21 януари служители на РУ Троян са провели специализирана операция насочена срещу битовата престъпност, в малките населени места. Полицаите са извършили проверка на 80 МПС и 105 лица, съставили са 8 акта и 27 глоби с фиш по ЗДвП, проверили са един пункт за изкупуване на черни и цветни метали и две заложни къщи.

23-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 21 януари около 17.00 часа е установен да управлява лек автомобил в с.Дерманци и при тестването му за наркотици с техническо средство, пробата е отчела положителен резултат за марихуана. На водачът е издаден талон за кръвна проба, а по случая е образувана предварителна проверка.

Служители на РУ Ябланица разследват сигнал за смърт на два коня в с.Брестница. Информация за инцидента е получена в районното управление сутринта на 21 януари, като огледите са извършени съвместно с ветеринарен лекар. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ябланица.

34-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 21 януари около 13.00ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Петревене без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

 

Back to top button