Полицейски операции в Луковит и Тетевен-01.10.2021

Полицейски операции са извършени в в Луковит и Тетевен, съобщават от ОД МВР Ловеч.

Луковит – полицейските служители са извършили проверка на 35 лица и 30 МПС, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 20 глоби с фиш.

Тетевен – проверени от служителите на местното РУ са 38 лица и 29 МПС, като са съставени 1 акт и 6 глоби с фиш.

Ябланица – при полицейска операция през вчерашния ден са проверени 17 лица и 17 МПС, като за констатирани нарушения са съставени 5 акта и 11 глоби с фиш.

Ловеч – проверени са 68 МПС и 81 лица и за установени нарушения са съставени 1 акт и 20 глоби с фиш.

Луковит – обходени и профилактирани от полицейските служители са шест населени места, проверени са 44 лица и 36 МПС, като за установени 14 нарушения са съставени 6 акта и 8 глоби с фиш.

30-годишен мъж от Бъркач е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица , след като на 30 септември около 10.40ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.23 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

43-годишен, криминално проявен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на районното управление, мъжът е установен като извършител на кражбата на 2800 лева, мобилен телефон и таблет от 71-годишен от София. Инцидентът е станал в нощта срещу 30 септември, а нападателят е използвал сила и заплахи.

По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето.

Източник:
ОД МВР Ловеч
Back to top button