Поредна нарколаборатория в област Ловеч

Поредна нарколаборатория е открита на територията на област Ловеч, съобщи Валентин Вълков административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч  и ст.комисар Дончо Манов директор на ОД МВР-Ловеч по време на брифинг в село Черни Вит пред журналисти.
След отлична съвместна работа на служители на ОД на МВР-Ловеч и РУ Тетевен, под ръководството на прокуратурата в частен имот в тетевенското село Черни Вит е открита високотехнологична и скъпо струваща нарколаборатория.

За последните 8 месеца това е шеста нарколаборатория разкрита от служителите на ОД МВР-Ловеч.
В една от постройките на територията на имота са установени съоръжения за производство на марихуана, а в друга част на къщата са открити пакети със сухо вещество готови за реализация на пазара. По думите на ст. комисар Манов , готовата продукция в такива размери по първоначална преценка е предназначена за чужди пазари.
В хладилник в сградата за живеене е открито около 10 кг канабис, като общото количество тепърва ще се уточнява.
Образувано е досъдебно производство по чл.354 А от НК за производство, с цел разпространение на наркотични вещества и то в големи количества.

Задържани в РУ Тетевен към момента са двама мъже, един от които криминално проявен. Предстои и  постановление на ОП задържането им за 72 часа, с цел внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Поредна нарколаборатория   в Област Ловеч е поредния успех на служителите на  МВР Ловеч и се очаква се да бъдат назначени и  експертизи.

Back to top button