Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева по случай Съединението

Поздравителен адрес от д-р Мадлена Бояджиева - кмет на Община Тетевен, по случай Съединението на Източна Румелия с Княжество България

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Денят на Съединението е една от бележитите дати в нашата история. На този ден, превърнал се в символ на национално единство, отдаваме почит и се прекланяме пред хилядите български герои, благодарение на които днес живеем в обединена България. В онзи септемврийски ден България си възвръща част от това, което й принадлежи. С много усилия, жертви и труд, българите постигат желаната цел – Съединението!

По примера на своите предци, ние трябва да сме единни, сплотени, заедно да преодоляваме предизвикателствата и с общи усилия да опазим нашия роден край и нашата страна! Нека, следвайки подвизите за единение и решимост, завещани от дедите ни, децата ни да творят и живеят със самочувствие на знаещи и можещи!

Поклон пред смелостта на всички тях – на знайни и незнайни, които вложиха сили и обич, жертваха скъпо, бащино и родно, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи!

Честит празник!
Да живее България!

С уважение:
Д-р Мадлена Бояджиева
КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Тагове

Teteven.bg

Teteven.bg - Актуални новини от Община Тететен

Свързани статии

Back to top button
Close