Предимства на олекотените летни бебешки колички

На много млади родители им се налага да закупят първата количка за новото бебе още преди неговото раждане, или докато то е още в родилния дом. Малко е трудно в този момент да имаме предвид всички важни фактори, особено когато се чувстваме притиснати от времето, а нерядко и от финансите.
Правейки този знаков избор, добре е да помним, че тя ще бъде с нас всеки ден през следващите няколко години. Теглото на бебешката количка е от ключово значение, когато планираме нейната покупка.

Какво трябва да знаем?
Средностатистическата количка има тегло в диапазона между 6 и 16 кг. В повечето случаи “екстрите” по модела неминуемо водят до увеличаване на неговата маса. Това обаче съвсем не е задължително да бъде така.

Олекотени бебешки колички
Олекотени бебешки колички

Как да преценим дали имаме нужда от олекотена бебешка количка за лятото?
За да вземете правилното решение, нашият съвет е да вземете под внимание следните фактори:

– На кой етаж е разположено вашето жилище? Разполага ли сградата с асансьор?
Ако живеете в апартамент на висок етаж, дори и при наличието на асансьор, знаете, че всичко може да се случи – от авария на място до спиране на енергоподаването и др. Дори и това да се случва само веднъж или два пъти годишно, може би все пак не е добра идея да се спирате на бебешка количка с тегло над 8 кг.
В едно с бебето и багажа това може да достигне 20 кг. Ако нямате достъп до сервизно помещение, където да оставите количката, това ще бъде сериозно предизвикателство и може дори да застраши здравето ви. Подсигурете се с лека и лесна за носене детска количка.

– Доколко е облагородена инфраструктурата в квартала ви?
Помислете дали в района на жилището ви има голямо количество подлези, надлези и други инфраструктурни съоръжения. Пригодени ли са те за придвижване от хора с малки деца? Трябва да отчетем, че дори и стълбите да са снабдени с рампа, понякога тя не отговаря на стандартното междуосие за детска количка. Ако очаквате проблеми, въоръжете се с високопроходимо и олекотено бебешко возило.

– Време за почивка – независимо дали предпочитате отдиха край морето, или сте почитател на планинските излети, вашият нов малък член на семейството ще има нужда от собствен превоз, за да ви придружава в приключенията. В този момент е по-важно от всякога да имаме количка, която е лесна за пренасяне.

Ако възнамерявате през летния сезон да приключенствате, може би е добра идея да се снабдите с комбиниран модел бебешка количка. Можете да избирате в какво да се трансформира тя – в столче за кола, в кошче за спане или дори триколка за по-големите малчугани, които вече прохождат. Така ще спестите и място в багажника на автомобила. И тук обаче следва да се подходи с внимание към конкретната ситуация – ако прекалите с многофункционалността, количката може и да не се окаже толкова лека.

– Принадлежности – ако имате нужда от лека количка, съветваме ви да изберете възможно най-опростения вариант, който ви устройва. Вече в допълнение към него можете да закупите и различни аксесоари и нищо няма да ви липсва. Например, дъждобран, покривало, термочувалче – всички тези неща могат да бъдат вградени в количката, а могат да се набавят и отделно. По този начин ще имате винаги само конфигурацията, от която имате нужда на момента, и нищо излишно.

– Безопасност – вземете предвид, че ако количката е прекалено лека, не бива да закачаме за нея твърде тежка чанта или раница. Така тя може да се преобърне и да падне. Някои олекотени бебешки летни колички вървят в комбинация с бебешка чанта, която е специално разработена и пригодена за модела.

Kidso.bg е порталът, където ще намерите всичко за вашето бебе. Можете да използвате интерактивното меню, за да прецизирате своите желания, като избирате, например, по бранд, цена, тип количка, а също можете да видите и нашите промоционални предложения.

Прочетете също:
Close
Back to top button