Броени дни до премиерата на филма „Слънчев бряг- експрес към ада“

Премиерата на пълнометражния документално-игрален филм за най-безпощадния концлагер в Източна Европа – лагера „Слънчев бряг“ ще се състои на 31 януари от 17,30 часа в кино „Космос“. Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма – концлагерите. Името на лагера е смесица от горчивината на обречените и цинизма на екзекуторите им. Иронията в метафората на името на Лагера всъщност е изключително точна. Докато лагерниците трошат камъни в неистовия пек, край тях минава влакът, който откарва безгрижни летовници към слънчевото крайбрежие – към известния курорт Слънчев бряг.

От влизането имаш само три дни живот.
Продуценти на „Слънчев бряг – експрес към ада“ са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа”, режисьор е Степан Поляков. Той е известен автор на много филми, сред тях е „Ловеч – тайната столица“. Филмът имаше успешна премиера в Ловеч през 2017 г., а след това беше излъчен по много телевизии.
Главен оператор на филма е Божидар Симеонов, изпълнителен продуцент -Вивиан Бояджиева, музика – Митко Щерев и Валери Пастармаджиев.
Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от дарители.
Със специалното участие на Йордан Петков – Дуньо и актьори от Драматичен театър – Ловеч.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button