Проектът за Спортната зала в Ловеч е готов

В Ловеч спортната зала става спортно-тренировъчен комплекс „Арена Ловеч“

Готов е проектът за ремонт на Спортната зала в Ловеч, след него тя ще се нарича Спортно-тренировъчен комплекс „Арена Ловеч“. Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на церемонията „Спортист на годината“, която се проведе вечерта на 14 януари. Проектът е готов и очакваме държавна субсидия, за да пристъпим към работа, каза още кметът.

Цялостната реконструкция на зала “Арена Ловеч“ включва подмяна на дограма, топло и хидро изолации, подови настилки, ел. осветление, ВиК, осветление, вентилация и климатик. Благоустрояване на цялата зона, съобразена с изискванията за достъпна градска среда, като се предвижда изграждане на електрически подемници и рампа за влизане в залата. Предвидена е антихлъзгаща настилка на входовете към отделните сгради под козирките.Предвиден е ремонт на два етапа – Етап 1 и Етап 2.

На Етап 1 – изграждат се нови съблекални, санитарни помещения за всички състезатели, както и сауна. Предвидено е LED осветление за международни състезания. Изграждане на климатична инсталация за отопляване и охлаждане.
Мултифункционалната зала ще има тренировъчна зала с възможност за провеждане на международни състезания. Таванът е специален за спортни зали със звуко-топло изолиращ ефект, като паната се заключват и не могат да падат от удар.
Трибуните ще са със 700 седящи места, съобразени с изискванията на Пожарна безопасност за евентуална евакуация на зрителите.

Зала за лека атлетика – предвижда се съвременна настилка за тренировка и провеждане на състезания от Републиканско ниво.
– зали за карете/джудо
– административната част – стаи за персонал, треньори и т.н

На ЕТАП 2 изграждат се зала за танци, зала за борба и фитнес зала.
Предвижда се възможност да се дава под наем на отделни федерации, за да има собствени приходи.
Да припомним,че Регионалната здравна инспекция в Ловеч през 2015 издаде заповед за затварянето на спортната зала в града. Причината за това са лошите условия в съоръжението, които не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Автор:
БНР
Източник:
Община Ловеч

Свързани статии

Back to top button