Проведени са полицейски операции в Луковит и Троян

В периода от 09 до 16 януари на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона. Проверени са 343 лица и 336 МПС, като за установени нарушения полицейските служиели са съставили 7 акта и 95 глоби с фиш по ЗДвП, 12 акта по ЗБЛД и са заснели 25 клипа за скорост.
За същия период от време е проведена специализирана операция и на територията на община Троян. В рамките на предприетите действия служителите на местното районно управление са обходили 8 населени места, проверили са 130 лица и 118 МПС, установили са 70 нарушения и са съставили 56 глоби с фиш и 14 акта.

На 16 януари около 09.30ч. в РУ Троян е получен сигнал за пътен инцидент на път III-357, в землището на с.Орешак. На място е установено, че лек автомобил с водач 35-годишна жена от Априлци е самокатастрофирал, след като е напуснал пътното платно и се е блъснал в канавка. При произшествието няма пострадали, но пробата за алкохол на водачката направена с техническо средство е отчела над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. Жената е дала кръвна проба за химичен анализ и е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 47-годишен от града, който на 16 януари около 19.45ч. при управление на лек автомобил в Троян е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела над 1,2 промила в издишания въздух. Водачът е отказал да даде кръв за химически анализ. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Служители на РУ Ловеч след поредица от оперативно-издирвателни мероприятия са установили и задържали трима мъже от града, като заподозрени за извършването на две кражби.
Мъжете, които са на възраст 18, 22 и 21 години са подозират в съпричастност към кражба от 12 ноември 2022 год., когато е проникнато в търговски обект в Ловеч и са отнети 740 лева и три кутии цигари; и за кражба от друг хранителен магазин в Ловеч, в който е проникнато на 15 декември 2022 год. и са отнети 354 лева и 45 кутии различни по марка цигари.
По случаите са образувани досъдебни производства и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

 

Back to top button