Проверки от МВР, НАП и РДГ Ловеч в Луковит и Угърчин

Проверки от служители на местното Районно управление на МВР, съвместно с представители на ТД НАП-Велико Търново  са извършени срещу  нерегламентирана търговска дейност и нарушения на законодателството в тази насока,  на 22 март на територията на община Луковит.  В хода на предприетите действия са извършени проверки на 7 търговски обекта за които са съставени протоколи, като предстои изготвянето от служители на ТД НАП на 9 акта за установени административни нарушения.

През вчерашния ден служители на РУ Угърчин и РДГ-Ловеч са извършили съвместна проверка в поземлен имот, в землището на с. Драгана, където е установена незаконна сеч на дървета от видовете благун и цер. Малко по-късно, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия дървесината е установена. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Угърчин, а служители на РДГ са съставили 3 акта по ЗГ.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 30-годишен, неправоспособен, от гр. Берковица, който на 22 март около 13.30ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължават служителите на РУ Луковит.

 

Back to top button