ПТП с пешеходка в Ловеч, шофьори управляват без свидетелства за правоуправление

ПТП (пътнотранспортно произшествие)  с пешеходка в Ловеч се е случило на  09 март около 12:00 ч. на бул.«България» в Ловеч.  63-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 60-годишна жена, която е пресичала пътното платно. При инцидента е пострадала пешеходката, която е откарана за преглед в болница, с травма на главата. Водачът е тестван за алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за Движение по пътищата, съобщават от ОДМВР Ловеч.

В РУ на МВР Луковит е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 30-годишен мъж, който на 08 март около 23.40ч. е установен да управлява лек автомобил в Дерманци без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

28-годишен, неправоспособен водач е задържан в РУ Луковит, след като на 09 март около 17.00ч. в с. Ъглен е установен да управлява лек автомобил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Back to top button