Информацията в публикувана статия в БНР е невярна

Информацията в публикуваната статия в БНР е невярна, това получихме от пресслужбата на Окръжен съд – Ловеч.

Тя  уведомява сайтовете на Троян експрес и областта.com , че публикуваната на сайта на БНР информация https://bnr.bg/horizont/post/101460730/prokurori-sadii-sledovateli-i-slujiteli-na-protest-v-lovech за участие на съдии и съдебни служители в мълчалив протест пред сградата на Съдебната палата в гр. Ловеч на 29.04.2021 г. в 11,30 ч. е невярна.

В нея пише „В Ловеч за 15 минути на мълчалив протест пред съдебната палата излязоха прокурори, следователи и служители в съдебната система.“

За всяка инициатива на Окръжен съд – Ловеч с участието на съдии и съдебни служители, институцията публикува съобщение на официалната си интернет страница и уведомява средствата за масова информация в региона.

Освен в София, протест на прокурори, служители на прокуратурата, а на някои места следователи и съдии, имаше още в Ловеч, Велико Търново и Силистра. С мълчалив протест те изразиха несъгласие с приетите от правната парламентарна комисия вчера промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.

Промените предвиждат закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и отмяна на фигурата на прокурора, разследващ главния.

Back to top button