Разкриха две оранжерии с канабис в Ловешко

Над 80 растения канабис са иззети от служители на РУ Луковит при специализирана операция в региона.

Полицейските действия са проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч. 

При специализираната полицейска операция по противодействие на разпространението, съхранението и разпространението на наркотични вещества са задържани двама мъже, на възраст 43 и 21 години.

На 30 септември в двор към частен дом в с. Дерманци, полицаите са установили две оранжерии, с обща площ 67 м2 и засадени с канабис.  Във  вътрешността на помещенията са открили общо 81 растения, с височина от 180 до 270 см., а на различни места в двете оранжерии са намерени чували с отделена листна маса, с общо тегло 10.300 кг., в стопанска сграда са открити съцветия, с обща маса 3.400 кг., специална машина за отделяне на съцветия, както и различен по вид препарати за наторяване. Полицейските служители са извършили и претърсване на къщата, като в таванското помещение са намерени и иззети съцветия от канабис, с обща маса 8.550 кг. Общото иззето количество канабис е 36.100 кг. 

На място са установени и за срок от 24 часа са задържани 43-годишен и 21-годишен.  

В хода на последвалите процесуално-следствените действия, в къща в съседно село обитавана от един от задържаните лица, в стопанска сграда полицаите са намерили и иззели зелена маса от растения канабис, с общо тегло 2.850 кг., а в къщата са открили пистолет, без сериен номер. 

Образувани са две досъдебни производства и работата продължават служители на РУ Луковит.

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button