Разраства се грипната вълна в страната

В Троян от 05.03.2020 до 10.03.2020 е обявена грипна ваканция

Медиците притеснени, че заразата, заедно с паниката от коронавируса ще препълнят медицинските пунктове. 12 вече са областите, в които е обявена грипна ваканция за учениците, съобщиха от министерството на здравеопазването.
В България все още няма регистриран случай на коронавирус. Само за последното денонощие във ВМА са приети девет души, които ще останат под наблюдение.

Ученици от 12 области в грипна ваканция.

Вирусът от тип „Б” засяга голяма част от децата

Заради повишена заболеваемост в региона на Варна ваканцията ще продължи до края на седмицата. преустановяват се женските и детски консултации, имунизациите и свижданията в болниците. междувременно тестовете за коронавирус продължават. „Тези пациенти, които са приети с усложнение форми на грип Б, които протичат с вирусни пневмонии ще бъдат тестувани задължително, активно търсим вече, излизаме извън изискванията, които бяхме поставили във връзка с пътувания в чужбина”, каза ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА и председател на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Разраства се грипната вълна в страната

Двамата души от военното училище във Велико Търново, които са били на обмен в Торино ще останат под 14-дневна карантина във вма. в болницата е прието и семейство от София, което е имало контакт с италианско семейство, заразено с коронавирус. „Имаме приет втори японски гражданин, който е с висока температура и грипоподобни симптоми+14;18 трима наши лекари, които бяха на събитие в Испания получиха мейл, че един от участниците в конгреса е болен с коронавирус и тримата колеги са във вма в момента”, допълни ген. Мутафчийски.

Резултатите от тестовете се очаква да излязат в късния следобед. „Ние също споделяме и вашите мнения, че най-вероятно коронавирус инфекция съществува в България, но все още не сме я доказали и отдавна, може да има хора, които нямат връзка с пътувания и могат да бъдат заразени”, заключи директорът на ВМА.

В нови три области – Русе, Стара Загора и София-регион, от утре е обявена грипна ваканция за учениците от всички училища. От 5 до 9 март включително няма да учат в областите Русе и София-регион. На 5 и 6 няма да са на училище учениците в област Стара Загора.

Продължават да не учат до края на седмицата и учениците в областите Бургас, Перник и Шумен.

Частично е обявена грипна ваканция в общините Благоевград, Петрич и Сандански. Не учат и в общините Варна, Бяла и Провадия. В две училища са преустановени занятията в габровските общини Дряново и Трявна.

Няма да има учебен процес в училищата в Граф Игнатиево и в с. Труд, област Пловдив, до 10 март включително.

Утре няма да учат и в общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево, област Добрич, както и в общините Дулово и Ситово, област Силистра, и учениците в ОУ „Христо Смирненски“ в с. Мост, област Кърджали.

На 5 и 6 март няма да се провеждат учебни часове и в две училища в с. Чепинци и гр. Смолян, област Смолян.

Свързани статии

Back to top button