Разрешават се извънкласните занимания в училищата

Разрешават се извънкласните занимания в училищата – това е част от  новата  заповед на Министерство на здравеопазването

Създава се и възможност за допълнително индивидуални консултации, за явяване на изпити. Това става със заповед на здравният министър, която влиза в сила от 1 декември. В заповедта се променят и възможностите за допълнително и дуално обучение.

Децата, които са били тествани сутринта, не трябва да се тестват отново следобед, обясни министърът. Относно наличието на тестове, Кацаров увери, че предоставените тестове са над 1 млн. Днес ще бъдат предоставени още толкова. В рамките на десетина дни ще бъдат доставени общо 4,5 млн. тестове, които трябвало да стигнат до края на годината.

„Ситуацията в страна допуска със съвсем внимателни стъпки да вкараме точки, с които да улесним учебния процес. Променихме заповедите, за да може процесът да е най-пълноценен. Обсъдени са с учебните власти. Причината за това е, че има деца, които имат нужда от допълнителни уроци и консултации, има нужда от провеждане на изпити”, обясни зам.-министър Златанов, цитиран от цитирана от Троян експрес и Oblastta.com

Утре вероятно ще излезем от тъмночервената зона. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на пресконференция във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка и свързаните с това заповеди за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на страната.

Подобрява се епидемичната обстановка в страната по всички показатели – на новозаразени, на хоспитализации и смъртност, допълни здравният министър.

Разрешават се извънкласните занимания в училищата
Златен медал за проф.Кожухарова

От 1 декември влизаме в нов цикъл на извънредна епидемична обстановка за 4 месеца, което налага издаването на няколко нови заповеди, допълни той

Всичко от брифинга може да чуете във видеото

Източник:
БНТ
Back to top button