Родилното отделение в Ловеч заработи

Родилното отделение в Ловеч  към  Многопрофилната болница за активно  лечение (МБАЛ) „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в областния град  заработи.

Дейността му  бе преустановена преди около месец поради заболяване на част от персонала, съобщава за БТА директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска.

Отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница в Ловеч  преустанови дейност  в началото на декември 2020 г. заради заболели лекари. Заради недостиг на медици временно бяха  затворени още няколко отделения в лечебното заведение, включително и интензивното.

Родилките или пациентки с гинекологични заболявания и спешни състояния се насочваха към Университетската болница в Плевен

Нановска уточнява още, че не всички лекари са се върнали на работа в   отделението по акушерство и гинекология и затова продължават да се пренасочват родилки и към УМБАЛ – Плевен.

От 11 януари двамата завърнали се лекари работят по график и приемат пациентки. Тъй като броят им е недостатъчен, в дните без лекар родилките се пренасочват към други болници.

Тази година за пръв път не проплака бебе заради принудителното затваряне на родилното отделение в Ловеч. Оттам съобщават, че през миналата година в ловешката болница са се родили рекордно малък брой бебета – 130  (за Троян-295), което е с 22 по-малко от предходната. През 2018 г. са проплакали 209 бебета.

 

Източник:
БТА

Свързани статии

Back to top button