Румен Георгиев от Тетевен с награда от Областна администрация – Ловеч

Заместник-председателят на Ученическия съвет при СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, Румен Георгиев с награда от Областна администрация – Ловеч

В навечерието на 12. Август – Международният ден на младежта, за втора поредна година Областна администрация – Ловеч награди изявени младежи от областта, отличили  се през годината с активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания. От Община Тетевен бяха двама ученици, като единият беше Румен Георгиев – ученик от СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен и заместник-председател на Ученическия съвет към училището.

Румен е ученик с многостранни интереси, последователен в учебния процес, мотивиран за участие в различни инициативи, свързани с училищния живот извън него, проявявайки адаптивност, гъвкавост и отговорен подход към тях. Проявява креативност и оригиналност към поставените му задачи, добри екипни умения и притежава много положителна енергия. Активен участник в ученическото самоуправление на училището, художествените чествания и инициативи на Община Тетевен и ЦПЛР – Тетевен. Не се притеснява да поема отговорност и да управлява събития. Печели съмишленици и последователи.

Сред отличените ученици е в конкурса „Европа в моя град“, организиран от община Тетевен и конкурса „Моят зелен град“. Активен и успешен участник в регионални и национални състезания по български език и литература, има няколко поредни отличия от състезанието „Стъпала на знанието“, организирано от Софийския университет. Член е в Националния ученически парламент, който за първи се учреди в Пловдив, т.г  по време на среща на Ученическите съвети в страната. Работата му се отличава с висока ефективност, което се дължи на отговорността, която носи, на упоритостта, емоционалната интелигентност и своеобразна бодрост.

Back to top button