Руското дъщерно дружество на Google е подало молба за несъстоятелност

Руското дъщерно дружество на Google на компанията-майка Alphabet Inc е подало молба за несъстоятелност, според съобщение, публикувано в сряда на официалния руски регистър „Федресурс“, предава ТАСС.

„Google LLC, представлявано от главния изпълнителен директор Дейвид Мънро Снедън, с настоящото изпраща известие за намерението си да кандидатства за признаване на себе си като неплатежоспособен (несъстоятелен) чрез включване на известие в Единния федерален регистър за информация за фактите на дейностите на юридически лица, тъй като от 22 март 2022 г. предвижда собствен фалит и невъзможност за изпълнение на парични задължения, изисквания за изплащане на обезщетения и (или) заплати на лицата, работещи или работили по трудов договор, и (или) задължения за плащане в определения срок“, се казва още в информацията, публикувана във „Федресурс“.

ТАСС припомня, че по-рано руски съд е постановил глоба на Google в размер на  7,2 милиарда рубли за системно неуспешно премахване на информация, забранена в Руската федерация.

 

Google пусна спешен ъпдейт на браузъра Chrome

Back to top button