Съболезнования за кончината на д-р Нели Пандова – Илиева

Екипът на ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева! Това съобщиха от Центъра за Спешна помощ във Фейсбук.

Д-р Пандова(61 години) е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно!

Д-р Пандова е първият случай на заразен в столичната бърза помощ. Диагностицирана е с коронавирусна инфекция, лекувана е в Окръжна болница, изписана е с два отрицателни теста. Постъпила е отново в болница в изключително тежко състояние. В момента на приемането в „Александровса“ болница е починала.

„След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието ѝ, е изписана за домашно лечение. Вчера внезапно е влошено състоянието ѝ вкъщи. Още с пристигането ѝ в спешния приемен център на Александровска болница се е наложило да бъде интубирана. Въпреки положените усилия въобще не е могла да стигне до интензивното отделение“, каза проф. Мутафчийски.

Светла й памет!

Източник:
ЦСМП София

Свързани статии

Back to top button