Защо се прави SEO оптимизация за онлайн магазин?

На първа страница в Google всичките 10 резултати са класирани там защото ползват абонаментни SEO услуги на професионални SEO агенции. Няма нито един e-shop който да не ползва услуги SEO оптимизация за google в дългосрочен план.

Какво означава SEO оптимизация?

Под термина СЕО оптимизация са включени всички онези стратегии и трикове, които предприемат професионалисти за да класират даден сайт в ТОП 3 резултати по множество ключови думи.

Много хора си мислят, че самото присъствие на онлайн магазина ще е достатъчно за да се увеличат продажбите му и собственика му да е на печалба. Но уви това отчасти не е така и има много условности с които е добре да сте запознати преди да потърсите SEO експерти на които да възложите работа по Вашият сайт.

Каква ще бъде ползата на моят бизнес, ако сайтът е на първа страница в Google? Какви са гаранциите?

Гаранции няма, и всеки който се опита да Ви говори за гарантирани резултати Ви лъже още от самото начало. Никоя сериозна SEO агенция не предоставя писмени гаранции за резултати, просто защото няма никакъв контрол върху търсачките. Google е единствения фактор който решава дали и защо да класира даден сайт на точното място, както и колко време да го задържа там.

SEO специалистите работят по оптимизирането на сайта (Onsite & Offsite) за да помогнат за неговото класиране, спазвайки всички препоръки на търсачката за White hat SEO.

Ползите за бизнес сайтовете от доброто им класиране са огромни:

  1. Огромен трафик
  2. Хиляди поръчки
  3. Разпознаваем brand name
  4. Доверие и сигурност в техния бизнес

Но за да се случи всичко това са необходими години на труд на множество ИТ специалисти които всекидневно допринасят за подобрението на съдържанието на сайта.

Колко време трябва да плащам за SEO?

Стандартния абонамент е една година поне. След това ще се анализират постигнатите резултати и ще се актуализира стратегията която е необходима според пазара, конкуренцията и бюджета на бизнеса.

Какво ще стане ако сам правя SEO на сайта си?

Без наличието на експерти които да се грижат за състоянието на Вашия сайт, той лесно ще загуби позициите си и ще отстъпи на конкуренцията. Имайте в предвид че на първа страница в google няма онлайн магазин който да няма поддържащ го екип. Конкуренцията е жестока в онлайн търговията и всеки който си помисли че ще спести от онлайн реклама не разбира как функционира Интернет търговията.

Ако Вие имате необходимите знания за да оптимизирате e-shop и да го класирате на челни позиции в търсачките, нямаше да задавате този въпрос. По-добре се консултирайте със доказани професионалисти.

Може да отделите малко време в търсене на бизнес новини в google за да се информирате повече.

Back to top button