Шеста жертва в катастрофата край Микре

Шеста жертва в катастрофата край Микре. Това е Иван  от Троян, на 24 години, шестият пътник (четвъртият пътник в БМВ-то), съобщиха от семейството.

Иван бе поставен на командно дишане в МБАЛ Плевен, заради много тежка травма черепно-мозъчна травма, травма на бедро, на ръка получена в  зверската катастрофа, при която загинаха 5 човека при челен удар.

Трима троянци,  загинаха край Микре (Угърчин) от общо петимата загинали и Иван бе в тежко състояние в неделя (06.06).

Тримата от Троян– родени са 1968 , 1993 и 2000 год.. Двамата от варненската кола са родени 2000-та година.

Инцидентът  стана около 11.30 часа, след удар на два автомобила – с варненска и ловешка регистрации. На място  починаха трима мъже, а след това в ловешката болница са издъхнали още двама.

След трагедията на пътя край Микре, която взе 5 жертви, започва обследване на пътя. Тежкият инцидент от неделя е само един от поредицата катастрофи в този участък. Според експерти пътните знаци за ограничения в района са прекалено много.

„Този пътен инцидент не ме учудва, защото се прекалява със скоростта. Не се спазва Законът за движение по пътищата. Намаляваме скоростта при камерата, защото знаем, че можем да бъдем санкционирани. Създава се изкуствена тапа с ограниченията и след това всеки дава газ. Ако обърнете внимание, катастрофите стават след участъци с въведени временни ограничения в скоростта”, обясни автомобилният експерт Красимир Костов.

Шеста жертва в тази свирепа катастрофа, заради висока скорост.

Погребението е утре, 13.06.2021 г. в Троян

Back to top button