Славейкови празници 2020

Община Трявна обяви традиционния литературен конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови

Община Трявна обяви традиционния литературен конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Националният конкурс е под патронажа на президента Румен Радев.

Победителят ще получи Славейковата награда, която се присъжда на български или на чуждестранен автор. Конкурсът е анонимен и се състои всяка година, като в него няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха, а текстовете не трябва да са издавани. Стихотворенията на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език.

Поетичните творби се изпращат в електронен вид или на хартиен носител, а крайният срок е 15 май.

Славейковата награда е в размер на 2500 лева, втората награда е 1000 лева, третата – 500 лева, наградата на публиката е също 500 лева.

Заради извънредното положение на територията на страната, Славейковите празници, обявени за периода от 11 до 14 юни, най-вероятно ще се отложат, обясни Кольо Дабков от общинския отдел за култура. На официалния сайт на Община Трявна допълнително ще бъде посочена датата, когато празниците ще се състоят, там ще бъдат обявени и резултатите от конкурса.

Източник:
Община Трявна

Свързани статии

Back to top button