Информация за случаи с COVID-19 в област Ловеч,12.08.2020г

      На 11 август в Националната информационна система са регистрирани 2 (два) положителни случая на COVID-19 за област Ловеч, които са от семействата на съобщените вчера случаи от с.Кирчево и гр.Луковит.

И двете лица са хоспитализирани в предходните дни, първоначално с отрицателни резултати, но поради характерната симптоматика и близък контакт в семейството, са взети втори проби, които са положителни. Двете семейства са родствено свързани, от тях още 1 лице е с белодробна симптоматика и хоспитализирано в СБАЛББ Троян, резултатите се очакват. Установени са още 4 контактни лица в гр.Луковит, които ще бъдат карантинирани в дома и изследвани днес. Огнището е локализирано, контактни по месторабота няма.

Към 10,00 часа на 12 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 46, активните случаи са 13, от които 6 на домашна изолация и 7 хоспитализирани (трима в СБАЛББ Троян, четирима в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч), излекуваните са 31, починалите двама.

210 нови случая на коронавирус отчита Единния информационен портал в страната за последното денонощие. Положителните проби са от общо 5 388 PCR теста.

Заразените отново са най-много в София (59). В област Пловдив са регистрирани 31 случая, в Пазарджик – 9 , а в Смолян – 1. Общият брой на заразените с инфекцията на територията на област Пловдив достигна 1 144.

Досега у нас са потвърдени близо над 13 700 случая на Ковид-19. Към днешна дата активните от тях са близо 5 100, излекувани са повече от 8 150 души.

64 са пациентите, които се лекуват в интензивни отделения. Починали за денонощието са 12.

Автор:
Елка Баръмова
Източник:
Пресцентър Областна управа
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close