Служителите на МВР в област Ловеч почетоха паметта на загиналите полицаи

Служителите на МВР и Районните служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)  в област Ловеч, почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи от ОД МВР Бургас – Атанас Градев и Йордан Илиев.
Така те изразиха своята признателност към колегите, които достойно изпълниха професионалния си дълг, и съпричастност към мъката на близките им.

Да припомним, че двамата полицаи загинаха, след като автобус с нелегални мигранти се вряза в патрулна кола на оживено кръстовище в Бургас тази сутрин. Преследването започва призори от Малко Търново и продължава близо 50 километра в посока Бургас. Два екипа на Гранична полиция правят опит да спрат автобуса, но с висока скорост той навлиза в града.

Шофьорът не намалява дори когато навлиза в кръговото кръстовище при булевард „Струга“, през който минава целия трафик за Южното Черноморие. В този момент пред него спира патрулният автомобил, в който са охранителните полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. Целта им е да накарат шофьора да спре. Това не става и автобусът буквално помита патрулката. Полицаите загиват на място. Единият от каналджиите е заловен на местопроизшествието, но другият избягал.

Заради инцидента, при който загинаха двамата бургаски полицаи, днес в област Бургас е обявен ден на траур, а с едноминутно мълчание във всички РПУ-та и пожарни служби в цялата страна бе почетена паметта на охранителните полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

Поклон пред паметта им!

Back to top button