Служители на РУ Тетевен задържаха 42-годишен заради наркотици

Служители на РУ Тетевен задържаха 42-годишен при операция срещу престъпления, свързани с наркотици, съобщават от Областна дирекция на МВР Ловеч.

Действията на криминалистите са реализирани вчера в тетевенското село Голям Извор, в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици.

Служители на РУ Тетевен са извършили претърсване на адрес в селото, като на един от етажите в къщата е установена работеща инсталация, предназначена за отглеждане на култивирани растения от вида на конопа в затворено помещение, снабдена с лампи, захранващи блокове и таймери за регулиране на процеса на осветление, отопление и напояване. Намерени са 81 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа, с различна височина от 0,61 до 1,20 метра, като при направен полеви тест са реагирали положително на наркотично вещество „канабис“.

В ползвания от лицето имот, полицаите са намерили и иззели още 14,556 кг. суха зелена тревиста маса, опакована в различни по размер чували, реагираща при направения полеви тест отново на канабис. Наркотичните вещества както и цялото оборудване са иззети по съответния ред. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен , а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а ал.3 и чл.354в ал.1 от НК.

Разследването на случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ловеч

Back to top button