Служители на троянските музеи обявяват неефективни стачни действия

Служители на  Музей на занаятите Троян  и  Природонаучен музей с. Черни Осъм обявяват неефективни стачни действия. Затова съобщава Мариела Шошкова – председател на синдикална секция към синдикат „Подкрепа” към троянския музей..

Уважаеми дами и господа, в качеството ми на председател на синдикална секция към синдикат „Подкрепа” на Музей на занаятите Троян, ви уведомявам, че считано от понеделник 14.02.2022 г., ние служителите в музея обявяваме неефективни стачни действия по работните си места, които ще се изразят в поставяне на баджове и разпространение на писма с мотивите за протеста ни. Към нас ще се присъединят и колегите от Природонаучен музей с. Черни Осъм. Предлагам на вашето внимание мотивите за нашия протест, както и писмо, отправено до Кмета на Община Троян от директорите на двата музея г-жа Елеонора Авджиева и г-жа Павлина Иванова.
Предупреждаваме, че ако исканията ни не бъдат чути, ще обявим и ефективни действия, като ще оставим затворени нашите обекти по време на национални празници и други официални събития.

В деня на протеста, вместо да затваряме музеите и галериите, ще отворим още по-широко вратите им за всички, за които българската култура има значение.

Заповядайте!

Мариела Шошкова,

Мотивите за протеста и писмото до кмета на община Троян Донка Михайлова може да прочетете ПРОТЕСТ МУЗЕИ МОТИВИ и ПРОТЕСТ МУЗЕИ МОТИВИ.

Back to top button