Сотир Цацаров подава оставка

Сотир Цацаров подава оставка и напуска поста си от 1 март. От там заявиха, че оставката ще бъде коментирана следващите дни, след като Сотир Цацаров я депозира в парламента.

От КПКОНПИ потвърдиха за решението на председателя на антикорупционната комисия.

От там заявиха, че оставката ще бъде коментирана следващите дни, след като Сотир Цацаров я депозира в парламента.

Така Сотир Цацаров изпреварва намеренията на управляващите, които ще променят закона за КПКОНПИ, ще разделят комисията на 2 части – едната ще разследва корупцията, а другата ще се занимава с конфликта на интереси и конфискуване на законно придобитото имущество, като първо ще сменят Сотир Цацаров от поста му.

Според това, което знаем, Цацаров ще подаде оставка в следващите дни и след като я внесе в парламента ще коментира конкретно мотивите си за тази оставка.

Знаем още, че ще поиска да бъде освободен от 1 март, като по този начин Цацаров ще може да внесе в парламента и още един документ – отчетът на комисията за дейността ѝ през изминалата 2021 година, като по този начин покаже пред народните представители и обществото с каква ефективност е работила комисията.

Така той ще остане на поста 2 години, 2 месеца и 10 дни, тъй като беше избран на този пост на 20 декември 2019 година.

След като подаде оставка Сотир Цацаров ще коментира и готвените промени, като се очаква да постави акцент върху разделението на комисията.

Back to top button