Тетевенка получи отличието „Добродетел 2021“

На 18 февруари 2022 г. в гр. Плевен тетевенката Десислава Василева, общественик, посветил години на развитието на работническия спорт в страната, волейбола в Тетевен и социално значими каузи, получи отличието „Добродетел 2021“. Високият приз тя прие на церемонията по връчването на Националните едноименни награди „Добродетел 2021“ на Националното сдружение на сираците в България (НССБ) с председател на УС Слави Михайлов.
НССБ, работещо в подкрепа на лишените от родителска грижа деца и младежи, удостои 62 организации, фирми и общественици от цялата страна, оказали подкрепа към инициативите и социалните му кампании през изминалата година, в която близо 4000 деца са имали щастливи мигове благодарение на щедростта и милосърдието и подкрепата на дарители и дейността на сдружението. Отличените за проявената доброта за сираците в България бяха поздравени от областния управител на Плевен Иван Янчев. Сред получилите приза „Добродетел 2021“ бяха още Петя Василева – зам.-председател на Общинския съвет в Плевен, Живко Тодоров – кмет на Община Стара Загора, Илийчо Лачовски – кмет на Община Кнежа, Детелин Василев – кмет на Община Пордим, Илиян Йончев – народен представител, Стоян Томов – управител на клуб „Анаконда“, Велик Приорат България на Суверенен орден на св. Йоан от Йерусалим – рицари на Малта, студенти абсолвенти при Медицинския университет – гр. Плевен, Дирекция „Спорт“ към Община Варна, Официалният фен клуб на „Арсенал“ в България, сънародници от Сдружение „Чикаго Българка“ и др. За дългогодишна отдаденост на каузата в подкрепа на сираците в България НССБ обяви за почетни свои членове Гергана Апостолова – модна къща „Киара Фешън“, Розалия Ангелова – „Милкана“ ООД. Наградени бяха още Дентална клиника „Дамянов“, „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, „Техномаркет – България“, „Албена“ АД, „Десизо Мони“ ООД и др.
Десислава Василева подчерта, че Доброто трябва да се търси, провокира, мултиплицира, показва и в никакъв случай да се наказва, а на фона на особената ситуация, в която се намираме, и предизвикателствата на времето най-важното е в следващите години активно да възпитаваме и образоваме децата в доброта, толерантност, съпричастност, защото винаги ще има такива, които ще се нуждаят от подкрепа. Тя посочи, че е горда от отличието и то означава много за нея, а зад него стои примерът на прекрасни личности, от които се учи всеки ден, в това число неизменно са хората, ангажирани с обществени дейности в община Тетевен и региона, целият екип на Синдиката на българските учители към КНСБ, и доброволците към инициативна младежка група „Шансове-Тетевен”. „Нека намираме ценни каузи, които да подкрепяме с цялото си сърце, нека търсим решения, а не оправдания, нека направим така, че всяка следваща година добрите хора на тази церемония бъдат все повече. Нека подаваме ръка, но и да убеждаваме тези около нас да правят Добро. Вярвам, че то е заразно!“ В края на своето слово Десислава Василева изненада председателя на НССБ Слави Михайлов, поднасяйки му на свой ред статуетка във формата на златно сърце и му благодари за всичко, което прави в името на по-доброто бъдеще на децата, лишени от родителска подкрепа, надграждайки институционалната подкрепа от държавата.
Тържествената церемония, своеобразен празник на Добротата, бе озарена от специалните музикални поздрави на ученици от гр. Пордим, обл. Плевен и заснета от фотографа Станислав Алексиев, а по време на събитието бяха подкрепени 27 абитуриенти в неравностойно социално положение от страната.

 

Back to top button