Третото издание на Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов”

Община Ловеч обявява конкурс за присъждане на Националната литературна награда за цялостно творчество на български писател – белетрист или драматург „Проф. Димитър Димов”

Предложения за участие в третото издание на престижния конкурс се приемат до 30 март 2021 г. Право да номинират автори имат творчески съюзи, културни институти и администрации, издателства, висши учебни заведения, научни институти и юридически лица. След подаване на предложенията, експертно жури ще определи победителя, който ще бъде обявен на специална церемония през месец юни тази година. Носителят на приза ще бъде награден със специално изработена статуетка и грамота.

Отличието се присъжда веднъж на три години за цялостно творчество на български белетрист или драматург с трайно присъствие в съвременната българска литература.

Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов” е учредена от Община Ловеч със съдействието на Съюза на българските писатели – София, в чест на 105-годишнината от рождението на големия писател и драматург.

Статутът, правилникът и формулярът за кандидатстване могат да се изтеглят от тук или да се предоставят на хартиен носител от отдел „Образование, култура, вероизповедания, туризъм“ в Община Ловеч.

Припомняме, че носител на първата Национална литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“ през 2015 г. е проф. д-р инж. Банко Петков Банков, а Павлина Павлова е отличена с престижната награда през 2018 г.

Свързани статии

Back to top button