„Троян – IT заслон в Балкана“

Община Троян подготвя комплексен маркетингов продукт "Троян - IT заслон в Балкана"

Община Троян подготвя комплексен маркетингов продукт „Троян – IT заслон в Балкана“, с който цели да бъдат привлечени в региона т.нар. дигитални номади, съобщи кметът Донка Михайлова.

По думите й, идеята е хора, които искат да напуснат големия град в условията на пандемия, да бъдат привлечени в къщите за гости, най-вече в селата, където се предлагат безопасни условия за работа по-продължителен период от време по системата home office.

„Целим да привлечем млади специалисти от иновативни сектори като софтуерно кодиране и информационни технологии. Така се надяваме да създадем заетост на съпътстващата туристическа инфраструктура и всички тези, които се занимават с предлагане на нощувки.

Надяваме се, че те ще бъдат посетители на нашите заведения за хранене, на креативния туризъм – това са нашите занаятчии“, заяви Симеон Арнаудов от община Троян. Той добави, че желанието на администрацията е да се възползва от създалата се обстановка с пандемията и да промотира Троян като безопасно място.

Кметът добави, че това означава и съответни стъпки от собствениците на къщите за гости, които трябва да предложат привлекателни ценови оферти.

Донка Михайлова съобщи и за друга идея на екипа на общинската администрация – в Информационно-културния център в Троян да бъде създаден „Споделен офис“. „Ще изградим специални места, който може да бъдат ползвани безплатно от начинаещи предприемачи или от такива от големите градове, които в условия на пандемия ползват местни хотели и къщи за гости.

Back to top button