Община Троян получи дарение в размер на две хиляди лева за финансиране на общинските биоградини

Община Троян получи дарение в размер на две хиляди лева от „Лайънс Клуб София Кепитъл“, с което ще бъдат финансирани общинските биоградини, съобщават от общинската администрация.

То бе връчено на кмета на общината Донка Михайлова от троянските представители на дарителите.

„Лайънс Клуб“ е международна организация на хора от бизнес средите, която като част от своята дейност оказва подкрепа за обществено значими дейности, преимуществено фокусирани около грижата за децата. В началото на ковид пандемията организацията дари апарат за дезинфекция на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, припомнят от администрацията.

Инициатори за настоящото дарение са двама троянски общински съветници – инж. Васил Гадевски и инж. Емилиан Евтимов, които членуват в клуба.

Дарената сума ще бъде за закупуване на посадъчен материал за новото картофено поле, с чиято продукция община Троян ще допълни разнообразието от плодове и зеленчуци – собствено производство, които се влагат при приготвянето на храната за детските градини в общината, посочват още от администрацията.

„Влагаме много усилия, време и труд в развитието на този проект, благодарение на който децата на Троян се хранят качествено, разнообразно и здравословно, и се радваме, че организация като „Лайънс Клуб София Кепитъл“ се включва в неговото финансиране, защото грижата за здравето на нашите деца е наш общ ангажимент“, се казва в благодарственото писмо, което Михайлова връчи на двамата представители на клуба, съобщават от пресцентъра на общината.

Back to top button