Учениците тръгват на училище на 25 януари

Другите противоепидемични мерки заради грипа остават

Със заповед от днес на директора на РЗИ – Ловеч, се удължава срокът на действие на въведените от 18 януари временни противоепидемични мерки срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ). До края на работната седмица (27 януари) остава в сила преустановяването на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации от общопрактикуващите лекари, свижданията в болниците и социалните институции. Задължителен е стриктният ежедневен филтър в детските ясли и градини, като установените деца се връщат у дома. Не се допускат на работа заболели от персонала.
Възстановяват се учебните занятия, както и извънкласните занимания. Грипната ваканция за учениците бе дадена за дните от 18 до 24 януари, в сряда те тръгват на училище.
Данните на РЗИ от днес сочат снижение на заболеваемостта от остри респираторни инфекции, предимно в ученическа възраст, но все още като цяло стойностите се задържат над епидемичните – 292,1 на 10 хиляди население (320,35 за предходната седмица).

Учениците обаче ще се завърнат по класните стаи на 25.01.2023г., за да продължат присъствените занятия, се съобщава в пресъобщението от РЗИ Ловеч.

Автор:
РЗИ Ловеч
Back to top button