В Брестово отбелязаха 113-годишнина на местното читалище

С богата художествена програма на 19 ноември 2022 г. в с. Брестово, Община Ловеч, отбелязаха 113-годишнината на местното читалище. Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, изпрати специален поздравителен адрес до Мая Миленкова, секретар на НЧ „Пробуда—1909 г.“ В него се казва:

„Имам честта и удоволствието да Ви поздравя от мое име и от името на ръководството на Община Ловеч по повод празника на читалището. То носи хубавото име „Пробуда“, за да ни напомня, че човешката природа се нуждае от постоянно пробуждане за красиви мисли и чувства. Повече от век читалището ревниво пази културното наследство и развива многолика дейност.“

В поздравлението се отбелязва успешната дейност на местната общност по проект „Деветашко плато“, като в резултат пред читалището бе изграден кът за отдих и игри.

Адресът бе прочетен от д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“. Отличени бяха и местни самодейци със заслуги. Празникът отдаде заслужено признание на всички, които със своя безвъзмезден труд, любов и талант пазят българския дух.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button