В Ловеч ще представят книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“

Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч ще представи книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от Георги Тошев и филма на  3 февруари (петък), 17.30 ч. Входът е свободен.

Сценарист и продуцент на филма „Ламбо от София“  е  Георги Тошев, режисьореЕма Константинова. Росица Обрешкова е консултант.  Майсторът зад камерата е Борис Пинтев.

Книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от журналиста Георги Тошев е в чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор, която се навършва на 9.12.2022. Изданието излиза от печат на 6.12. и е част от предстоящата поредица събития под надслов „Стефан Данаилов на 80: години любов“.
Подготовката на „Стефан Данаилов. Игра на живот“ е със съдействието на Българска национална филмотека и Държавна агенци „Архиви“.

„Игра на живот“ е книга за и от Стефан Данаилов. За любовта и липсата на любов, за огромния копнеж по срещата с другите, по киното и театъра.

„Игра на живот“ се вглежда в детайлите от едно човешко пътуване във времето. Автобиографичен повей, който минава през несигурното присъствие на собственика на истории, разказани от другите. Лична история, която се превръща в история на едно пъстро общество от чудаци, вече на изчезване.

Back to top button