В помощ на РЗИ

Ваня Събчева - Носете си маските, спазвайте дистанция, ръцете си и дезинфекцирайте

Служители на общинските и областната администрация разнасят предписания за карантина. Това се налага от затруднената работа на РЗИ Ловеч. Причината – увеличаващият се брой на новозаразените в областта от една страна, от друга – намаленият състав на здравната инспекция в областния град поради заразени епидемиолози и служители. 

Това налага общините, които имат също огромни задължения в извънредната ситуация, да се ангажират и с разнасянето на предписанията на своя територия, тъй като най-добре познават хората си по места. Служителите на Областна администрация донасят документите на общините, а те от своя страна много бързо организират и обикалят хората, които са информирани вече, че са с положителен резултат от теста СOVID 19 или са контактни от първа линия на заразен с инфекцията. 

бяха доставени от наши служители в община Тетевен в селата Градежница и Рибарица и община Луковит. Вчера бяха взети и връчени от община Угърчин. Утре маршрутът може би ще е различен, целта ни е да помогнем на РЗИ. Говорим за болниците, за пациентите, но някак си в страни остава огромната работа, която вършат служителите на РЗИ в страната.

Благодаря на кметовете на Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Угърчин и Ябланица, които приеха за своя и тази задача – да съдействат бързото разнасяне на документите. Благодаря и на колегите от моя екип, които приеха да вършат и това, за да подпомогнем процеса, мотивира тази част от работата на колегите си областният управител Ваня Събчева. 

Преди ден  Ваня Събчева призова от социалната мрежа всеки, който може да помогне на болниците –  да го направи, като най-голяма нужда има от лекари, медицински сестри, санитари. От подкрепа има нужда и в РЗИ, като на много места в страната такава оказват доброволци, които с личните си превозни средства пътуват, за да се разнасят предписанията много бързо. При спазването на всички противоепидемични мерки това не носи риск.

Носете си маските, спазвайте дистанция, ръцете си и дезинфекцирайте, проветрявайте добре помещенията, в които живеете и работите, трябва да се справим заедно с коронакризата, апелира отново Ваня Събчева.

 

Източник:
Пресцентър Област Ловеч

Свързани статии

Back to top button