Валидираха издание, посветено на ВУТП

Валидираха издание, посветено на на Висшето училище по телекомуникации и пощи( ВУТП), съобщават от институцията за Троян експрес и областта.com

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова и ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова валидираха издание, посветено на образователната институция.

В събитието участва и изпълнителният директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки. Висшето училище наследява традициите на Държавното телеграфопощенско училище, което е създадено преди 140 години с указ на княз Александър I Батенберг.
„В продължение на 140 години, учебното заведение развива иновативни програми, каза по време на церемонията заместник-министър Велинова.

Тя подчерта, че възпитаниците на училището са участвали в изграждането на съобщителните линии и съоръжения на страната, а днес се обучават в модерни специалности като „Киберсигурност на комуникационните технологии“.
„Лидерската роля в подготовката на висококвалифицирани кадри за технологичния сектор е пресъздадена и от пощенската карта, която валидираме“, каза още заместник-министърът.
Художник на проектите е Диляна Пеева. Тиражът на изданието е 1556 броя.

На 26 май 2021 г. ректорът на ВУТП, проф. Миглена Темелкова, заедно с екипа на висшето училище, отправи послание към бъдещето. В писмо, заровено в двора на 140-годишната институция, оставихме послание към следващото поколение студенти и преподаватели с пожеланието да го отворят, когато създаденото някога като Телеграфопощенско училище извърви своя път до Университет.

Тържественото поставяне на капсулата на времето се състоя от 11 ч. и събра ръководството, преподавателския и административния състав. Много от студентите на висшето училище поставиха пръст върху капсулата и си пожелаха да присъстват на нейното изваждане.

Валидираха издание, посветено на на Висшето училище по телекомуникации и пощи(

Back to top button