Вандалска проява в Ловеч

Часове след като на 26 ноември 2020 г. беше поставена част от коледната украса пред сградата на Община Ловеч, неизвестни вандали я нарязаха. Унищожени са около пет метра от светещите гирлянди, разположени около пейките. Днес общински служители се опитват да възстановят останалата част от светлините. Това пише в прессъобщението на Общината.

За Коледа и новогодишните празници Община Ловеч предвижда до 1 декември 2020 г. да постави коледна украса на някои основни обекти – сградата на общината, върху Бароковите къщи, на Покрития мост, на площадите и главните улици. Ще бъде украсена и коледната елха пред Ловчанското читалище.

Тук за пореден път се случват вандалски прояви, разрушеното трябва да се поправя и разбира се – със средства от бюджета. Питам се що за създания са тези, които рушат. Какво им правят пейките по градинките, та ги съсипват – то е във всички селища на страната, какво им пречат спирките на автобусите – те задължително са с почупени стъкла или ако са от ламарина – надраскани безумно. Питам се и друго -защо свикваме с това, защо хората не се намесват, когато видят подобни нарушители, защо няма обществена нетърпимост? Защо вече никой не се възмущава и не я забелязва сметта край пътищата? Защо сме такова племе? Няма ли край???(Галя Лалева)

Вандалска проява в Ловеч
Украсяването на елхата вчера

Свързани статии

Back to top button