Ваня Събчева бе гост на тържеството на СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч по повод първия учебен ден.

Областният управител  Ваня Събчева бе гост на тържеството на СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч по повод първия учебен ден.

Рано сутринта в профила си във Фейсбук Събчева отправи своето приветствие до всички учители, родители и деца: „Само преди два месеца приключи една учебна година, която ни изправи пред много неизвестни, но въпреки това завърши успешно. Днес сме на прага на новата учебна 2020-2021 година. Сега сме по-подготвени, знаещи повече за изпитанието COVID 19, по-оборудвани и заредени с амбиция да покажем, че пред българското училище няма невъзможни препятствия. И макар тазгодишният 15 септември да е по-различен, той си остава тържествен, празничен ден за всички училища, за всички деца, родители и учители. На първокласници пожелавам успешна първа учебна година! Нека тя премине за Вас с много радост и Ви научи на нови интересни знания! На по-големите пожелавам старание и упоритост!  На учителите много търпение и мъдрост! На родители – любов и добър пример! На добър час и успешна учебна година!“.

Днес Ваня Събчева поздрави лично директора Симеон Колев и колегите му.

В СУ „Тодор Кирков“ от тази учебна година вече работи единствената засега у нас професионална паралелка от направление „Сигурност“. Това бе и поводът в Ловеч да дойде и зам.-министърът в Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов. „Бъдете здрави, успешни и отговорни“, пожела зам.-министър Балабанов на учениците и учители.

Паралелката, включваща 26 осмокласници, ще функционира с подкрепата на ОД МВР-Ловеч. Паралелно с предметите от общообразователната подготовка, децата ще изучават предмети от отрасловата и специфична професионална подготовка като: правна регламентация на частната охранителна дейност, защита на класифицираната информация, професионална етика и комуникативни способности, защита на личните данни и други дисциплини, свързани със специфичната и разширената професионална насоченост. „Надеждата на всички ни е, че в края на обучителния процес учениците от тази паралелка ще имат готовност и ще са придобили необходимите умения и знания, за да се влеят в редиците на МВР“, заяви още в изказването си пред ученици, родители и учители, зам.-министър Балабанов преди да лисне менчето с водата за успешна нова учебна година.

Днес на тържеството бяха и Ловчански митрополит Гавриил, директорът на ОД на МВР старши комисар Милен Маринов, началникът на Районна управление Ловеч главен инспектор Златин Михайлов, представители на община Ловеч, много родители.

Източник:
Пресцентър Област Ловеч

Свързани статии

Back to top button