Вестник „Троянски глас“ – в крайна сметка – обновен и модернизиран

Вестник „Троянски глас“ – в крайна сметка – обновен и модернизиран, това съобщи инж. Петко Пенков председател на Общински съвет Троян във връзка с казуса „Троянски глас“

С ново медийно амплоа се сдоби дългогодишният общински вестник „Троянски глас“. От няколко дни изданието може да се чете и в интернет вариант. Това стана възможно след дискусия, която се проведе на последното заседание на Общинския съвет. Тя бе провокирана от председателя на Общинския съвет Петко Пенков, който обясни, че повдига темата за рентабилността и осъвременяването на вестника вече повече от 10 години и добави:
„С риск да си навлека негативи, отново се опитах да провокирам размисъл у ангажираните с управлението и реализацията на вестника хора и институции.
Само за миналата година „Троянски глас“ отчете 25 000 лв загуба, което означава, че начинът на управление не е в правилната посока. Загуба е заложена в бизнес-плана му и за 2021 г. В 21 век не може медиите да съществуват само хартия. Медиите, които държат да са медии още в 90-години на миналия век се появиха и в интернет вариант.
Най-сетне, след толкова години в общинския съвет, през които не спирах да повдигам темата за рентабилността и осъвременяването на „Троянски глас“, поредният ми опит се увенча с успех!
Думите ми провокираха реални мерки и действия и „Троянски глас“ се появи в интернет вариант със свой сайт. Вестникът си направи и страница в социалната медия Фейсбук.
Така троянци ще могат да го четат, където и да се намират по света. А ние тук ще имаме достъп до него не само на хартиен, но и на електронен носител. Мисля, че това е особено важно вестникът да достигне и до по-младите читатели. Знаем, че те се информират почти само дигитално.
Сигурен съм, че това са стъпки в правилната посока на управлението на най-старата троянска медия, които ще доведат и финансово здраве и рентабилност на вестника. Благодаря на всички, които подходиха конструктивно по време на дискусията на заседанието на общинския съвет, прозряха добрите ми намерения и в крайна сметка стигнахме до положителен резултат.“

инж. Петко Пенков

председател на Общински съвет Троян, област Ловеч

Back to top button