Виктор Стойчев започна срещите си кметовете на общини

Виктор Стойчев – областен управител, изпълни даденото обещание и започна срещи с кметовете на общини на място. Днес той посети кмета на община Луковит Иван Грънчаров и кмета на община Угърчин Станимир Петков.

И на двете срещи областен управител и кмет се обединиха около становището, че от доброто взаимодействие между местната власт и областната администрация зависи успешното развитие на общините и регионите. И Грънчаров, и Петков изразиха убеденост, че в лицето на Стойчев виждат представителя на държавата на регионално ниво, който с действията си ще отстоява интересите на гражданите на област Ловеч.
Ще се срещна с всички кметове сега и ще продължа тези срещи, коментира областният управител, за да обсъждаме взаимодействието си по държавните политики, като, разбира се, няма да спра никого да дойде в кабинета ми в Ловеч, но считам, че на място ще се запозная далеч по-добре с проблематиката и ще разбера къде държавата би могла да помогне, за да живеят хората по-добре. Затова ще ви посещавам често, а и хора от моя екип, които ме подпомагат в преценката на законосъобразността на решенията на общинските съвети и заповедите на кметовете, както и самият аз, ще присъстваме на заседания на общинския съвет при обсъждане на важни за гражданите решения, каза още Стойчев. Той призова кметовете да не приемат това като надзор от негова страна, а като отношение за решаване на проблема.
Това, което чувам, е твърде различно от поведението на много хора досега на поста, заяви Станимир Петков, който поздрави областния управител за тези негови приоритети. Че ще бъде надградено доброто досегашно сътрудничество, потвърди и Иван Грънчаров.
Кметът на Луковит изтъкна като належащи за реализиране довършването на ремонта на първокласния път, който преминава през града, заедно с подмяна на водопровода, разширението на кв. „Изток“, където има и държавна земя, както и възстановяване на дигата на река Вит в района на селата Торос и Дерманци, проблем, неразрешим почти десетилетие.
Кметът на Угърчин пък призова държавата да помисли за нови критерии и финансови параметри при целевото субсидиране на общините, които да позволяват реализирането на инфраструктурни проекти в населените места.
Ще се запозная в бърз порядък с проблемите и там, където държавата има възможност да извърши промени, ще съдействам за това, пое ангажимент Виктор Стойчев.
Утре срещите на областния управител продължават на място в Троян – с кмета на общината Донка Михайлова, и в Априлци – с кмета Тихомир Кукенски.

 

Източник:
Областна администрация
Back to top button