Връчиха десетите юбилейни награди в конкурса „Кмет на годината“

Връчиха  днес  десетите юбилейни награди в конкурса „Кмет на годината“  по време на  тържествена церемония, съобщават от Националното сдружение на общините (НСОРБ)
Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов, на Сандански Атанас Стоянов и на Перник Станислав Владимиров получиха най-много гласове в онлайн анкетата, която провежда Kmeta.bg. Тази година в гласуването участваха над 72 хиляди българи. Големите награди бяха връчени от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.
Ето и отличените общини в останалите категории на конкурса:
• „Кмет на гражданите“ 2022: Душо Гавазов – кмет на община Мъглиж, Маринела Николова – кмет на община Козлодуй и Живко Тодоров – кмет на община Стара Загора.
• „Смарт Сити“ – община Ивайловград в лицето на кмета Диана Овчарова, на община Козлодуй с кмет Маринела Николова и на община Благоевград – Илко Стоянов.
• „Зелена община“ – Неджми Али кмет на община Джебел, Донка Михайлова – кмет на община Троян и Таня Христова – кмет на ощина Габрово.
• „Градска среда“ – Деян Иванов кмет на Белослав, Ивайло Симеонов кмет на Елин Пелин, Валентин Ревански кмет на Ямбол.
• „Туризъм и култура“ – Емануил Манолов (Аврен), Николай Димитров (Несебър) и инж. Даниел Панов (Велико Търново).
• „Развитие на спорта“ – Деян Иванов кмет на Белослав, инж. Методи Чимев – кмет на Дупница и Хасан Азис кмет на Кърджали.
Европейския портал за градове и граждани The Mayor.eu отличи заместник-кмета на Столична община Кристиян Кръстев за иновативния проект InnoAir.
С отличие за регионална демографска политика бе награден кметът на Несебър Николай Димитров. Грамотата е от името на Движение за национална кауза и беше връчена от Андрей Арнаудов, съосновател на движението, което насърчава раждането на повече деца в България.
Цялата церемония по награждаването ще бъде излъчена на 9 октомври (неделя) от 23:05 часа по БНТ 1 и БНТ 4.

Back to top button