Задържаха ловци без документи по време полицейска проверка в Бели Осъм

Задържаха ловци по време полицейска проверка в Бели Осъм на 28.11.21 г.Двама мъже, на възраст 42 и 43 години са задържани в РУ Троян, след като на 28 ноември в района на с. Бели Осъм при управление на моторно превозно средство лицата са спрени за полицейска проверка и в багажното отделение на автомобила е установено, че се превозва убита дива свиня, за която не са представени документи за отстрел и превоз съгласно Закона за лова.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия, на задната седалка на автомобила са намерени и иззети 3 ловни карабини, а при последвало претърсване в имот обитаван от едно от лицата, полицаите са открили и иззели 2 ловни трофея от рогато животно, за които не са представени изискуемите документи и още 3 ловни оръжия. По случая е образувано досъдебно производство по чл.237 ал.1 от НК, а двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Троян и работата продължава.

На 26 ноември на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена специализирана операция, в хода на която служителите са извършили проверка на 3 игрални зали, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и 3 заложни къщи, проверили са 48 МПС и 58 лица, като за установени нарушения са съставили 5 глоби с фиш по ЗДВП.

Служители на РУ Луковит са съставили 16 глоби с фиш и 2 акта по ЗДВП за установени нарушения при проведена на 26 ноември полицейска операция на територията на града. Проверени са общо 54 МПС и 55 лица.

Back to top button