Задържаха 46-годишен мъж за прострелването на 42-годишната ловчалийка

46-годишен мъж е задържан за прострелването на 42-годишната ловчалийка, в новогодишната нощ, съобщават от ОД на МВР Ловеч.

На брифинг в Окръжна прокуратура, с участието на старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и  административен ръководител на Окръжна прокуратура бяха изнесени подробности за хода на разследването, започнало в първите часове на 2021 год.
Установен и задържан е извършителят на прострелването, той е привлечен като обвиняем за извършването на 2 престъпления, заяви Валентин Вълков. От прокуратурата подчертаха, че до разкриване на това престъпление се е стигнало след отличната оперативна работа на служителите от РУ Ловеч, ОД МВР-Ловеч и Главна дирекция (ГД) „Национална полиция“.
Обвиненията на този етап са работни и са за причиняване на телесна повреда и хулиганство. Стана ясно, че процесуално-следствените действия продължават и е в ход изготвянето на съдебно-медицински и други експертизи.
Оръжието на престъплението е незаконно притежавано – въздушна пушка приправена на малокалибрена, а 46-годишния ловчалия е обитател на апартамент в жилищен блок, съседен на бл.327.
Мъжът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в следващите дни ще бъде внесено искане за постоянно задържане под стража, съобщи още Валентин Вълков.

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч
Back to top button