Задържаха 31-годишна софиянка за подкуп в Луковит

Задържаха 31-годишна жена от София, която при  проверка  от полицейски автопатрул  е подхвърлила в краката на полицаите две банкноти с номинал от 10 лева, съобщават от ОД МВР Ловеч.

Това се е случило на   На 13 февруари около 16.00 ч. в Луковит,когато служители на местното Районно управление  са спрели за проверка лек автомобил, който е нарушил Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и е извършил неправилно изпреварване. Като водач на превозното средство е установена и жената от столицата.

Жената е задържана за срок до 24 часа в РУ Луковит и по случая е образувано досъдебно производство по чл.304, ал.1 от НК, който гласи следното:

Чл. 304. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.
(3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице.

Back to top button