Започна ремонтът на моста над река Стара река

Започна  от днес, 07.04.2022 г., ремонтът на мостовото съоръжение над река Стара река в село Кръвеник в област Габрово, съобщават от МРРБ. Мостът се намира при 7-ми км на път III-6072 кв. Острец – Кръвеник – Батошево.

Каменният мост е с дължина 6 метра. Построен е в началото на миналия век. Съоръжението е в много тежко състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т. по него. Тежките зимни условия попречиха аварийните дейности да започнат по-рано

Предвижда се укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена. Ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети в 50-метровия участък от третокласния път през съоръжението.

Ремонтните дейности ще блокират движението по пътя в двете посоки. Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути:

– Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци – Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път;

– Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в с. Кръвеник и ще се връщат на път III-6072.

От АПИ съобщават, че ремонтните дейности трябва да завършат до 10 юни 2022 г.

Източник:
API
Back to top button